“Tauras” ne tik gyvas, bet ir skanus

Šią savaitę sulaukėm skambučio iš “Kalnapilio-Tauro” vienos PR agentūros su pasiūlymu padegustuoti jų naują alų. Mat jie skaito mūsų tinklaraštį, skaitė ir apie konkurentus “Švyturį”, ir apie “Ragutį”, ir netgi apie gimtadieninę degustaciją skaitė. Ir žmonėms susišvietė, kad mes esame beveik tinklaraštis apie alų.

Apdairiai nutylėjęs, kad rašome ir apie kitus dalykus, paklausiau, kiek gi to alaus mums duos. Sako, gausit 6 butelius. Mažai, sakau, reikia bent 12. Bo viena porcija būtų mano kolektyvui, kita – Neriaus&Audriaus. OK, sako, gausit, kiek norit.

Gėrybes atvežė į biurą, ko pasekoj, po ilgų dalybų / derybų su kolegomis, man teliko vos 2 buteliai.

Tą patį vakarą išlakiau. Labai patiko, sakau nepataikaudamas. Galėtų “Tauras” pristatinėti mums į biurą reguliariai ir didesniais kiekiais. Padarytume atskirą tinklaraščio rubriką ir kaskart reklamuotume 😀

Apie skonį, kvapą ir kitus “Tauro” gyvo alaus niuansus paskaitykite pas Nuolaidą, Rokiškį, Pavaryk. Jie irgi gavo kyšį iš “Kalnapilio-Tauro”. Apskritai, per šiemetinį “Blogout” siauram rately šnekėjom, kad jei jau gamintojai duodą tinklaraštininkams ką nors pratestuot, tai jau reik ir parašyt. Nebent duodą kokį eilinį išmaniaką su dar viena truputį geresne funkcija.

Taigi ačiū “Kalnapiliui-Taurui” už gardų gyvą alų! Dabar laukiame kvietimo apsilankyti jūsų gamykloje. Bo tinklaraščio skaitytojus, įtariu, domina ne tik kas, bet ir kaip. Ypač efektyvumo požiūriu.

Ir dar. Nors ir smagu gauti dovanų ir jas tykiai išmaukti, skaitytojams nuo to į galvą neduoda. Todėl būt smagu sulaukti kokios apčiuopiamos naudos-dovanų (butelių, išmaniakų ar dar ko) ne tik rašytojams, bet skaitytojams.

Šį įrašą apie alų dar gal papildys Nerius ir/ar Audrius, bo jie taipogi dalyvavo šito gyvo alaus išgertuvėse, o bet tačiau yra praėję degustavimo kursus.

komentarų yra lygiai 18

  1. piercas

    Dabar sukryžiuokit pirščiukus, kad šito įrašo nepastebėtų VTAKT’as :)

    29 straipsnis. Alkoholinių gėrimų pardavimo skatinimo ribojimas

    Įmonėms, turinčioms teisę prekiauti alkoholiniais gėrimais, draudžiama naudoti tokius jų pardavimo skatinimo būdus:

    1) dalį prekių išduoti veltui arba kaip premiją;

    3) organizuoti naujų alkoholinių gėrimų pavyzdžių platinimą nemokamai;

    Šaltinis: http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=215421

    Jei Kalnapilis – Tauro alus šiemt turi nuobaudų, gali susimokėti ir nuo apyvartos :)

  2. makaronų kabinimas

    Jei alus gyvas, jame turi būti “nenužudytos” pasterizuojant alaus mielės. Jei jos yra gyvos, tai pliusinėj temperatūroj, laikomas alus rūgtų toliau, buteliai išaudytų .
    Kiek ilgai tinka laikyti parduotuvės lentynoj jūsų taip giriamasis “gyvasis” alus? tai viską pasako …

      • makaronų kabinimas

        Vadinasi, ir nepasterizuotas ir nefiltruotas ? Jame parduotuvės temperatūroje mielės pasidaugintų per keletą dienų ir …POKŠT . O kad to nėra, vadinasi įdėta kažko, kas tas mieles “nužudė”.
        Gyvas alus iš bravorėlio šalia manęs, sugenda per pusdienį, tiksliau, vos ištraukia iš šaldytuvo, atšyla ir mielės ima audringai daugintis ir skonis jau ne tas, alus rūgštėja..
        Blefas tas “gyvas” alus galintis išbūti 28 paras…

        • “Makaronų kabinime”, jūs nenusimanote alaus gamybos procese. Aš namie alų pasidarau, tikrai nefiltruoju ir nepasterizuoju, ir jis pas mane kambario temp. stovi pusmetį, nei prarūgdamas nei iššaudydamas. Maži bravorėliai akivaizdžiai nesilaiko sanitarijos gaminant, todėl tame aluje knibžda ne tik alaus mielės, bet dar ir kitokie mikroorganizmai, dėl kurių kaltės ir prarūgsta toks alus. Iš kitos pusės mįsle lieka ir Tauro alus, kodėl jis galioja tik 28 d.? Juk pas mane, kaip minėjau, pusmetį be problemų alus stovį…

    • Gal ateis čia kas iš “Tauro” ir Jums pakomentuos.

    • “Makaronų kabinime” rekomenduoju susipažinti su rūgimo procesu, kas ir kodėl ten vyksta, o tada komentuot apie alaus rūgimą toliau arba arčiau.

      • makaronų kabinimas

        tada kam reikia taikyti pasterizavimą?

        kad jau toks tamsta kompetetingas, gal pakomentuotumėt šitą straipsnį

        http://homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/apie_viska/Alus_kartus_tiesa_apie_ji_dar_labiau

        • ghoul

          Ir negėda tokiais „šaltiniais“ remtis? homosanitus.lt – absoliutus kliedesių rinkinys, ir šitas straipsnis ne išimtis. Dar paskaitykite ten apie visus skiepų siaubus ir pavojus, apie tai, kad virusų nėra ir medikai mums meluoja arba apie stebuklingas homeopatijos galias…

  3. reik sakau, gal pradėti rašyti apie alų, gal ir aš xalevai ko nors gausiu 😀

  4. oneguy

    hehe, shameless

  5. Rokas

    Ačiū už nuostabų alų, beje, kaikuriose mažesnėse parduotuvėse tenka jo ir paieškoti. Ir įdomu kaip jį įtakoja laikymo sąlygos, nes pvz IKI laiko salėje, o MAXIMA šaldytuve.

  6. Alius

    Paragavau.

    Mano supratimu, pakankamai rimtas preiškimas.

    Prisiminus degustaciją per commonsense.lt gimtadienį, pirmos vietos aš jam neduočiau, bet manau, tai būtų vienas iš pretendentų į prizines vietas.

  7. As kaip irgi praejes degustacijos kursus tai pasakysiu savo nuomone :) Aisku gal cia viskas del to, kad alaus uz dyka negavau, bet visgi:
    Penktadieni iki parduotuvej paemem du paskutinius butelius (litriniais bambaliais kazkaip nesinorejo imt) na tai dviese ir paragavom:
    Skaidrus kaip filtruotas – jau tai sukele itarima, and dugno kazkokiu mieliu gabaliukai (ne drumzles, o gabaliukai), kurie pamaisius (svelniai) buteli nesusiplake ir vientisa gerima.
    Skonis man nepatiko, saldus (as paprastai nemegsu saldaus, nebent tamsu-saldu) ir tikrai nieko originalaus.
    Tikrai suabejociau kiek jis ten gyvas ir nefiltruotas. Yra daug geresniu alu, nors pasakysiu kad ir Svyturio RAW tikrai skanesnis.
    Dar maciau kad Fortas (berods) irgi pristate savo gyva alu, bet dar nemaciau parduotuveje..

    Kuri laika tikrai nepirksiu :)

  8. vap

    Per paskutinias dvi savaites „gyvus“ pristatė Kauno alus (tamsų/šviesų), Tauras ir Fortas. Matyt jau reikės blind degustaciją daryt. Kol kas Tauro man labiau patiko negu Kauno šviesus.

  9. Hehe, pasirodo naminio alaus darymo entuziastai ne iš kelmo spirti, ėmė ir pabandė pamaitinti tas neva “gyvas” mieles cukriuku, o anos jokių gyvybės ženklų neparodė, lyg negyvos butų, ir išvaizda jų kaip mielių lavonienos… 😛 Įdomu, kame reikalas? http://www.alaus.info/forumas/lietuviskas-alus/455-lietuvisko-pramoninio-alaus-kokybe-ir-kaina.html

    • c2h5oh

      “Gyvas alus” – turbūt madingiausias dabar žodis. Bet šitos savokos reikšmė niekur neapibrėžta – dažnai net neaišku, ką išvis pašnekovas turi omeny. Ar gyvas alus – tai nepasterizuotas alus? Ar nefiltruotas ir nepasterizuotas? Ar toks, kuriame mielės valgo cukriuką? O prisiminkim įrašą šiame bloge iš ekskursijos “Švyturyje” – ten buvo įdomūs ponios Džiuljetos išvedžiojimai, kad apskritai tai visas alus yra gyvas.

      Žodžiu, šį žodį gamintojai gali valkioti kaip tinkami. Ką sėkmingai ir pradeda daryti.

  10. […] Praėjusią savaitę vėl gavom dovanų iš “Kalnapilio” propagandistų. Atvežė visą dėžę alaus, šiaip paprasto, užtat […]

Jūsų komentaras