Nepriklausoma degustacija: “Daujotai” ir “Gubernija” pakrovė didiesiems aludariams

Mūsų tinklaraščio gimtadienis sėkmingai įvyko. Netgi gavom originalių dovanų, kvepiančių gėlių ir saldžių bučinių! Ačiū visiems, kas atėjo – buvo smagu pasimatyti ir susipažinti, kas ko dar nepažinojome. Nuogąstavimai, kad susirinks milijonas mūsų skaitytojų, nepasitvirtino, todėl pasisėdėjimas gavosi labai panašus į tokį, kokie gaunasi draugų kompanijoje.

Apie tai, kas vyko, jau parašė Rokiškis, Skirtumas, Darius ir Nuolaida. Dar iš blogerių lankėsi Audrius Gelžinis, Šilas, Apiereklama.lt, eknyga.blogas.lt (Deividas buvo degustuotojas).  Ta proga visų detalių nepasakosim, apsiribosim nuotraukomis ir keliomis video iškarpomis, kurias galite pamatyti commonsense.lt “Facebook” grupėje.

Tačiau be visų smagių dalykėlių, kurie domina tik dalyvavusius baliauninkus, buvo ir du reikšmingi sureikšminti akcentai, apie kuriuos verta papasakoti ir plačiajam skaitytojų ratui. Pirma, gimtadienio metu debiutavo, t.y. surengė pirmąjį savo koncertą – grupė “Heli Oom” (kompozitorius Titas Petrikis ir gitaros virtuozas Darius Gylys). Nemokamas pasirodymas buvo nufilmuotas ir įrašytas. Gimtadienio dalyviai gausim pareklamuoti šitą grupę ateityje, kai sumontuos pirmuosius savo klipus.

Antras akcentas – nepriklausoma alaus degustacija. Ją rengti prisižadėjom kadaise rašydami apie “Švyturį”. Mat tuomet kilo įtarimas, kad patys aludariai prisibijo vadinamųjų ‘blind’ (aklųjų) degustacijų, kai degustuoja paprasti žmonės. Mat yra didelė tikimybė, kad tie paprasti žmonės gali nudegustuoti į kitą pusę, nei teigia televizoriaus ekranai, spaudos maketai ir lauko stendai.

Ближе к делу.

Kruopščiai atrinkus degustuotojus ir pagal visus zokonus išdegustavus parinktą alų, paaiškėjo štai tokia eilė:

1-2. “Daujotai” (21,75 balo)
1-2. “Gubernijos ekstra (21,75)
3. “Daujotai” (21,5)
4. “Vilniaus nefiltruotas” (21,0625)
5. “Rinkuškių proginis” (21,00)
6. “Ragučio fortas” (20,1875)
7. “Švyturio ekstra” (19,00)
8-9. “Kalnapilio grand” (18,875)
8-9. “Tauro ekstra” (18,875)
10. “Utenos” (16,365)

Ką gi, dabar galima suprasti, kodėl tokių degustacijų taip bijo “Švyturys”, o gal ir kiti didieji aludariai. Ir kodėl nebijo mažiukai.

Kad garsas apie didelį gero lietuviško alaus pasirinkimą sklistų kuo plačiau, sumontavom mėgėjišką filmuką ir padėjom į youtube:

Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad nevargtumėte ieškodami mūsų ar degustacijos dalyvių sąsajų su kokiais nors aludarių interesais. O tiems, kas abejoja žmonių iš gatvės kompetencija spręsti apie alų, paminėsiu, kad vienodai balų surinkusios dvi rūšys – 8 ir 9 vietas užėmę “Kalnapilio grand” ir “Tauro ekstra” – verdamos toje pačioje bačkoje. Etiketės skiriasi, kaina skiriasi, tačiau žmonių iš gatvės neapgausi – suskaičiavus vertinimus sutapo net visi trys skaičiai po kablelio.

Prie progos pamėginsime pratęsti alaus gamybos temą ir pasiteirauti “Daujotų” bei “Gubernijos” gamintojų, ką ir kaip jie daro. Ir, žinoma, ko nedaro.


From commonsense.lt (Showing 30 of 281 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher

komentarų yra lygiai 14

  1. Skirtum

    Fotkės kaip po pirties – visur bluras :) Bet nuotaiką prisiminiau. Filmukas labai aiškus ir paprastas. Dabar belieka laukti degustacijos pasekmių!

  2. dd

    Daujotai ir pirmoje ir trecioje vietoje iskart?

  3. Du kart dave ragaut, viena is pirmuju ir viena is paskutiniu, kazkodel antra kart daujotai man ne tokie geri pasirode, bet vistiek geri. Dar dziugu, kad alaus pavadinimo neverta gerima (nors ir degustacijos vadovas siule jam skirti 20 balu) atskyre didzioji dauguma dalyviu – Utenos Melynas.

    Dar mano drauge pafotkino biski, bet paskui fotikas issikrove, jei kasnors sudes kur patogiau tai prasom, o kolkas rar :)
    http://dl.dropbox.com/u/1296102/Degustacija.rar

  4. giedrius

    patikslinimui “Utenos” ten buvo Utenos skaidriame butelyje?

  5. Paulius Paulaitis

    Dekui uz puiku rengini. Nors gyvai pabendrauti kiek daugiau teko tik su Mindaugu, visgi JAU smagiau, kai viena is autoriu bent kiek “zinai”. Sekmes toliau rasant bloga. Kad trecias gimtadienis butu dar gausesnis!

  6. azartas

    Prisidedu ir aš prie padėkų, buvo malonu pabendrauti su aktyviais ir protingais žmonėmis :)

  7. Ačiū organizatoriams. Atsiprašau, kad dainavau nelabai “į natą”, bet jau taip gerai buvo… :)
    Tiesa sakant apie alų šiek tiek pradėjau suprasti po viso šito renginio. Jaučiau, kad negerai su tuo gamykliniu, bet dabar visai akys atsivėrė. Galutinai prarado jie vieną vartotoją. Tas tai jiem nerūpi, aišku. Bet vat liežuvis mano tai ilgas…

  8. idomu

    siaip idomumo delei, pagal kokius kriterijus atrinkot degustuotojus? Pagal tai, kas daugiausia alaus isgeria? :) jei taip, turiu nuliudint, kad didziausia alaus gerejai toli grazu nera geriausi degustatoriai :) ypac tie, kurie nuolat geria viena tam tikra rusi – tuomet prie bet kokio brudo gali priprast, ir jis bus skaniausias.
    ir dar pastebejimai: a)degustavot labai daug alaus rusiu vienu metu, tad objektyviu rezultatu tiketis sunku (ta parodo ir vertinimo skirtumas to paties alaus degustuoto du kartus) b)degustavot gana skirtingas alaus rusis, kurias kaip ir nelabai lygint galima.
    tai realiai isrinkot tai grupei zmoniu skaniausia, taciau nebutinai geriausia alu. Nepriimkit izeidziai, neginu ar kitaip nepropaguoju didziuju, bet nemegstu vienpusisku nuomoniu. Nors kita vertus, nuomone kiekvienas galim turet kokia nori.
    mes su draugais irgi megstam degustaciju pasidaryt, bet stengiames degustuot tai paciai rusiai priskiriamus alus. O rusiu yra oj daug :)

  9. […] naujokas. Šviežias “blogeris” arba tinklaraštininkas. Nors sudalyvavus teisingame renginyje ir pakalbėjus su teisingais žmonėmis teisingomis temomis, bei elgiantis teisingai paaiškėja […]

  10. […] irgi apie tai jau parašė ataskaitą (matyt, kad iš ten PNN ir padarė naujieną). Čia filmukas, jau mano iš […]

  11. […] daug šioje srityje (alaus) paprotijo ComonSence gimtadienio renginys. Taigi supratau, kad alus gali būti itin skanus gurmanų dėmesio vertas […]

Jūsų komentaras