Sotus alkaną užjaučia

Į maisto tinklaraščius (tokius kaip, tarkime, visų kulinarų mėgiama “Pragaro virtuvė”) mes netaikom, bet užtat pataikom į tam tikras avantiūras. Praėjusį penktadienį tapome vienu iš rėmėjų, kartu su IKI ir “VSA Vilniumi” susimetę vardan to, kad tam tikra – ypatinga – tautos dalis galėtų sočiai prisivalgyti.

Minėtas tautos žiedas – tai verslo ir ne verslo žurnalistai, komunikatoriai, bankininkai, įvairiausio plauko vadybininkai beigi verslininkai, ir šiaip uolūs ragautojai. Visi, kurių šiaip nekviečia (na, gal tik vieną-kitą) į priėmimus Prezidentūroje. O kadangi jie apskritai dabar nebevyksta, žiedui tenka ieškoti kitų būdų prisikimšti pilvus.

Ir štai jau 5 kartą buvo surengtas toks “Maisto balius” (kurio pradininkai – Vija ir Audrius iš VŽ), kurio esmė – žiedo atstovai, suskirstyti į komandas, gamina valgius keliasdešimčiai žmonių, o pastarieji ragauja ir giria. Maisto terapija “all you can eat” tęsiasi 5-6 valandas, komandos viena po kitos gamina teminius patiekalus, taigi ragautojai turi marias laiko būriuotis, ramstyti sienas ir bendrauti. Taip mezgami ryšiai, kurie vėliau išnaudojami savanaudiškais sumetimais arba vardan tos.

Penktojo, jubiliejinio, “Maisto baliaus” tema – krizinių šalių virtuvė. O kas kaltas dėl krizės? Taigi bankai ir Vyriausybė. Ta proga parodyti kulinarinių gebėjimų buvo pakviesti bankininkai bankininkės (Asta Sungailienė iš SEB ir Jorūnė Juodžbalytė iš “Swedbank”) ir rimti vyrai iš Vyriausybės rūmų (Premjero patarėjai Gintaras Kalinauskas ir Jonas Survila). Ir žinoma, jaunimas, atstovaujamas organizacijos “Kitas variantas” (Božena Ruselevič ir Jonas Jurjonas) – Lietuvos ateitis. Kuri dar ilgai mokės palūkanas už milijardines paskolėles, kuriomis nūdien mintam ir misim.

Mes, kaip finansinis beigi informacinis šio baliaus rėmėjas, buvom prisižadėję paskelbti, kuris gi patiekalas, ragautojų nuomone, buvo įvertintas geriausiai. Susumavus balsavimo rezultatus, paaiškėjo, kad:

1. Tuno salotos, “Kitas variantas”, 118 balų

2. “Apsidairyk darže”, bankininkės, 115 balų

3. “Šarliotka” (obuolių pyragas), “Kitas variantas”, 111 balų

4. Aštriai saldi vištiena, Vyriausybė, 91 balas

5. Gaivioji rūgštelė, bankininkės, 86 balai

6. “Lazdele per grietinę”, bankininkės, 85 balai

7. Lietuviški kiaušiniai su latviškais šprotais, Vyriausybė, 78 balai

Žodžiu, laimėjo jaunatviškos tuno salotos :) Tai buvo pats pirmas vakaro patiekalas, matomai, įsimintiniausiai pripildęs išalkusios minios skrandžius.

Kulinarai žadėjo komentaruose pasidalinti receptais. Laukiame.

Ir mes ten buvom, alų midų gėrėm. Ir kad jau taip smagu ir gardu buvo, keletas mūsų ir organizatorių (Vijos ir Jūratės) padėkų:

– Gintarui ir Jonui iš Gedimino pr. 11 – ačiū, buvo skanu. Ypač tie kiaušiniai, kur tauta jums mėtė į langus :) Smagu, kad einat į tautą ir darote tai su šypsena. Primenu, kad žadėjote daryti viską, kad mes, kritikuodami Vyriausybę, jaustume diskomfortą 😉

– bankininkėms už dosnumą. Gal bankai šiais laikais ir neskolina, bet bent jau maistą dalina negailėdami.

– “Kito varianto” jaunimui – už šarliotką, iškeptą pas draugą orkaitėj kaimynystėj. Paskelbkit to draugo adresą, aplinkiniai stoties rajono restoranai mielai kreipsis.

– Aušrai Barysienei – už nuotraukas specialiai tinklaraščiui commonsense.lt. Užkalnis pasiustų, pamatęs, kad viską fotkinom su jo nekenčiamais iPhonais 😉

– Andriui Asiai – irgi dėkui už nuotraukas, nors ir darytas ne su iPhonu.

– Agnei Gintautaitei – už puikų DJ debiutą. Na, ir už tą Birutės dainą “Patikėki”.

Dariui, gitaros guru – už tas kelias gyvas meliodijas.

– Prekybos tinklui IKI – už tai, kad kol vieni galvoja apie viską, kiti pagalvoja apie maisto baliauninkus.

“VSA Vilnius” – už popierinius ekologiškus indus ir medines šakutes. Pirmas balius iš 5, kai nebuvo masiškai apsišiukšlinta.

restoranui “Belgai” – už gerą brangoką alų ir super puikų aptarnavimą.

Nuotraukos žemiau atvaizduotos iš commonsense.lt Facebook puslapio.


From commonsense.lt (Showing 248 of 250 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher

komentarų yra lygiai 5

  1. Jūratė

    Labai ačiū Jums už paramą (ir moraline, ir pinigėliais, ir informacine), labai ačiū visiems gamintojams, valgytojams. Mielieji gamintojai, pasidalinkit receptais, nes valgytojai man neduoda ramybės :)

  2. […] galimybe padėkoti vieno tokio maisto baliaus, kurį išsamiai aprašė ir atvaizdavo tinklaraštis commonsense.lt, organizatoriams už pakvietimą ir galimybę kukliai […]

  3. Božena

    Taigi taigi, išduosiu tuno salotų receptą:

    ingridientai: morkos, svogūnai, kiaušiniai, tunas, majonezas, duona, aliejus, citrinų padažas arba sultys, graikiški prieskoniai (oregonas)

    Gaminimas: Morkas išvirti ir supjaustyti kubeliais, svogūnus supjaustyti griežineliais ir apipilti verdančiu vandeniu, kad nuimtų kartumą, kiaušinius iįvirti ir supjaustyti kubeliais, tuną nuvarvinti, kad liktų kuo mažiau aliejaus, duoną supjaustyti kubeliais ir kepti keptuvėje naudojat nedaug aliejaus.

    Supjaustytas morkas apšlakstyti citrinų sultimis praskiestomis su aliejumi ir pabarstyti oregonu, palitkti 10-15 min pasimarinuoti :)

    Ir kai jau viskas supjaustyti, paėmus stiklinį indą (matosi sluoksniai) pradėti sluksniuoti: morkos, svogūnai, kiaušiniai, tunas, majonezas (duona galima dėti ant viršaus arba patiekiant atskirai).

    SKANAUS :)))

  4. Master

    Nelabai supratau, kokia nauda iš šio įrašo tiems skaitytojams, kurie ten nebuvo ir valgyt negavo. Nu susirinkot… Pavalgėt… Pasidemonstravot savo iPhone’us… Bet tai so what?…

  5. Božena

    Na ir ,,Šarliotkos” receptas:

    Ingridientai: juoda truputį padžiuvusi duona, obuoliai (rūgštūs), cukrus, pienas

    Gaminimo procesas: i stiklinį indą, tinkamą kepimui orkaitėje, dedame sluoksnį duonos, tada supjaustytų obuolių sluoksnį ir pabarstome cukrumi (1 šaukštas), tai dėliojame kelis sluoksnius. Tada užpilame pienu. Įdedame į karštą orkaitę ir 200 lapsnių temp. kepame apie 40 min, kol nebeliks pieno.

    Patiekiame karštą:) Skanaus!!!

  6. […] penktadienio renginį aprašė vienas renginio rėmėjų – tinklaraštis commonsense.lt, būtinai paskaitykit ir nuotraukas pažiūrėkit. Beje, šis tinklaraštis skaičiavo valgytojų […]

Jūsų komentaras